Japan staat echter niet met lege handen om de crisis te bestrijden die het gevolg is van de aardbeving en de tsunami die het land op 11 maart trof. Financieel zal de wederopbouw van het land massa's geld gaan kosten.

Japan beschikt echter over 886 miljard dollar aan dollarreserves die aangesproken kunnen worden om de wederopbouw te financieren. Wanneer die reserves worden aangesproken, is het niet nodig om veel extra schulden aan te gaan.

Daarnaast beschikt de privé-sector over een financieel surplus dat het tekort van de overheid ruimschoots overschrijdt. Tenslotte is de yen één van de drie meest verhandelde munten in de wereld en beschikt het land over één van de grootste en meest liquide obligatiemarkten.

Japan staat echter niet met lege handen om de crisis te bestrijden die het gevolg is van de aardbeving en de tsunami die het land op 11 maart trof. Financieel zal de wederopbouw van het land massa's geld gaan kosten. Japan beschikt echter over 886 miljard dollar aan dollarreserves die aangesproken kunnen worden om de wederopbouw te financieren. Wanneer die reserves worden aangesproken, is het niet nodig om veel extra schulden aan te gaan. Daarnaast beschikt de privé-sector over een financieel surplus dat het tekort van de overheid ruimschoots overschrijdt. Tenslotte is de yen één van de drie meest verhandelde munten in de wereld en beschikt het land over één van de grootste en meest liquide obligatiemarkten.