De situatie is momenteel echter helemaal omslagen. De sterke yen heeft Japan 20 jaar lang in deflatie geduwd, het BBP daalt terwijl de nationale schulden door het plafond zijn gevlogen als gevolg van de inspanningen geleverd om de effecten van de deflatie te neutraliseren.

Japan speelde echter een zeer gevaarlijk spelletje, als gevolg waarvan de industrie zware schade heeft opgelopen. De Japanse regering heeft nu geen andere keuze meer dan de koers van de yen te laten verzwakken, wat echter eveneens een gevaarlijk spelletje is. De rest van de wereld zal zich tegen het land keren wanneer de yen verder verzwakt.

De situatie is momenteel echter helemaal omslagen. De sterke yen heeft Japan 20 jaar lang in deflatie geduwd, het BBP daalt terwijl de nationale schulden door het plafond zijn gevlogen als gevolg van de inspanningen geleverd om de effecten van de deflatie te neutraliseren. Japan speelde echter een zeer gevaarlijk spelletje, als gevolg waarvan de industrie zware schade heeft opgelopen. De Japanse regering heeft nu geen andere keuze meer dan de koers van de yen te laten verzwakken, wat echter eveneens een gevaarlijk spelletje is. De rest van de wereld zal zich tegen het land keren wanneer de yen verder verzwakt.