Dat is een enorm bedrag, zo groot dat het bijna ongelooflijk klinkt. Om het in de juiste verhouding te zien: het volledige Japanse BBP bedraagt 5800 miljard dollar. Het land heeft met andere woorden een Quantative Easing-programma gelanceerd dat overeenstemt met bijna een kwart van het BBP.

Als het programma volledig is afgewerkt, zal het totaal bedrag zijn opgelopen tot 40% van het BBP. Japan speelt echter met vuur, QE werkt simpelweg niet en zal zich als een boomerang tegen het land keren. Uiteindelijk zal de economie als een nog grotere puinhoop achterblijven als er voordien was.

Dat is een enorm bedrag, zo groot dat het bijna ongelooflijk klinkt. Om het in de juiste verhouding te zien: het volledige Japanse BBP bedraagt 5800 miljard dollar. Het land heeft met andere woorden een Quantative Easing-programma gelanceerd dat overeenstemt met bijna een kwart van het BBP. Als het programma volledig is afgewerkt, zal het totaal bedrag zijn opgelopen tot 40% van het BBP. Japan speelt echter met vuur, QE werkt simpelweg niet en zal zich als een boomerang tegen het land keren. Uiteindelijk zal de economie als een nog grotere puinhoop achterblijven als er voordien was.