Eerder deze maand kondigde het Jamaica Bauxite Institute (JBI) en het Japanse bedrijf Nippon Light Metals met hoofdkwartier in Tokio de start aan van de Red Mud Pilot Plant, een pilootproject dat 6 maanden zal duren.

Daarbij zal 30 ton bauxietafval of Red Mud (letterlijk: rode modder) worden behandeld met het oog op ontginning van REE.

De bedoeling van het pilootproject is om na te gaan of het mogelijk is om op een commercieel rendabele manier het bauxietafval dat massaal aanwezig is op het eiland te ontginnen.

De bouw van een testinstallatie zal ongeveer 3 maanden in beslag nemen. Met het pilootproject is een investering van 3 miljoen dollar gemoeid. Dit bedrag wordt volledig gefinancierd door Nippon Light Metals.

Eerder deze maand kondigde het Jamaica Bauxite Institute (JBI) en het Japanse bedrijf Nippon Light Metals met hoofdkwartier in Tokio de start aan van de Red Mud Pilot Plant, een pilootproject dat 6 maanden zal duren. Daarbij zal 30 ton bauxietafval of Red Mud (letterlijk: rode modder) worden behandeld met het oog op ontginning van REE. De bedoeling van het pilootproject is om na te gaan of het mogelijk is om op een commercieel rendabele manier het bauxietafval dat massaal aanwezig is op het eiland te ontginnen. De bouw van een testinstallatie zal ongeveer 3 maanden in beslag nemen. Met het pilootproject is een investering van 3 miljoen dollar gemoeid. Dit bedrag wordt volledig gefinancierd door Nippon Light Metals.