Het sentiment wordt positief beïnvloed door de hoop dat een nieuwe Japanse regering extra maatregelen zal treffen om de economische groei te bevorderen.

Volgende maand zijn er verkiezingen in Japan en de kans bestaat dat de oppositie de macht zal overnemen. Of er ook in China stimulerende maatregelen zullen komen, is nog niet duidelijk.

China eveneens in focus

In China is de opvolging van de president en premier geregeld. Het aantal leden van het politbureau gaat van 9 naar 7 en er is meer aandacht voor welzijn. Verder moet het reële bbp en inkomen per hoofd van de bevolking in 2020 verdubbelen.

Dit zou een economische groei van 9% betekenen, hetgeen door de vergrijzing en verschuiving in economisch model volgens Theodoor Gilissen Bankiers te optimistisch lijkt.

Dat als doelstelling het inkomen per hoofd van de bevolking wordt genoemd is voor het eerst.

Het sentiment wordt positief beïnvloed door de hoop dat een nieuwe Japanse regering extra maatregelen zal treffen om de economische groei te bevorderen. Volgende maand zijn er verkiezingen in Japan en de kans bestaat dat de oppositie de macht zal overnemen. Of er ook in China stimulerende maatregelen zullen komen, is nog niet duidelijk.China eveneens in focus In China is de opvolging van de president en premier geregeld. Het aantal leden van het politbureau gaat van 9 naar 7 en er is meer aandacht voor welzijn. Verder moet het reële bbp en inkomen per hoofd van de bevolking in 2020 verdubbelen. Dit zou een economische groei van 9% betekenen, hetgeen door de vergrijzing en verschuiving in economisch model volgens Theodoor Gilissen Bankiers te optimistisch lijkt. Dat als doelstelling het inkomen per hoofd van de bevolking wordt genoemd is voor het eerst.