Het land bevindt zich nog steeds in een deflatoire omgeving, zodat een belastingverhoging funest zou kunnen zijn. Daarom moeten andere oplossingen worden gezocht om aan geld te raken.

Japan moet de wederopbouw van het land gefinancierd worden door de inkoop van obligaties. Yonekura denkt daarbij aan een bedrag van 20.000 miljard yen.

Moody's Investors Service waarschuwde gisteren dat Japan op het vlak van schulden wel eens een keerpunt kan bereiken, waardoor buitenlandse beleggers geen staatsobligaties meer willen kopen.

Het land bevindt zich nog steeds in een deflatoire omgeving, zodat een belastingverhoging funest zou kunnen zijn. Daarom moeten andere oplossingen worden gezocht om aan geld te raken. Japan moet de wederopbouw van het land gefinancierd worden door de inkoop van obligaties. Yonekura denkt daarbij aan een bedrag van 20.000 miljard yen. Moody's Investors Service waarschuwde gisteren dat Japan op het vlak van schulden wel eens een keerpunt kan bereiken, waardoor buitenlandse beleggers geen staatsobligaties meer willen kopen.