De Bank of Japan lanceerde een programma van quantative easing ter waarde van 1400 miljard dollar, bedoeld om een einde te maken aan een periode van deflatie. Inderdaad is er inflatie voor in de plaats gekomen, maar Japan leert nu de negatieve kanten van inflatie kennen.

Als gevolg van inflatie is de koers van de yen over de afgelopen 12 maanden met 6,80% in waarde gedaald. De levensduurte in Japan is anderzijds gestegen tot een nieuwe piek voor de afgelopen vijf jaar. De Japanners kunnen steeds minder kopen met het geld dat de verdienen.

De Bank of Japan lanceerde een programma van quantative easing ter waarde van 1400 miljard dollar, bedoeld om een einde te maken aan een periode van deflatie. Inderdaad is er inflatie voor in de plaats gekomen, maar Japan leert nu de negatieve kanten van inflatie kennen. Als gevolg van inflatie is de koers van de yen over de afgelopen 12 maanden met 6,80% in waarde gedaald. De levensduurte in Japan is anderzijds gestegen tot een nieuwe piek voor de afgelopen vijf jaar. De Japanners kunnen steeds minder kopen met het geld dat de verdienen.