Ze krijgt daarbij de steun van de Bank of Japan. De recent gepubliceerde indicatoren geven echter aan dat de Japanse economie het minder goed doet dan algemeen werd verwacht. De orders voor machines daalden in juni en het ziet er niet naar uit dat deze negatieve trend snel gekeerd kan worden.

De tegenvallende cijfers over de machinebestellingen werden bekendgemaakt een dag nadat bleek dat de Japanse economie tijdens het tweede kwartaal minder snel groeide dan was verwacht. Economen sluiten niet dat er nu bijkomende maatregelen zullen volgen om de economie te stimuleren.

Ze krijgt daarbij de steun van de Bank of Japan. De recent gepubliceerde indicatoren geven echter aan dat de Japanse economie het minder goed doet dan algemeen werd verwacht. De orders voor machines daalden in juni en het ziet er niet naar uit dat deze negatieve trend snel gekeerd kan worden. De tegenvallende cijfers over de machinebestellingen werden bekendgemaakt een dag nadat bleek dat de Japanse economie tijdens het tweede kwartaal minder snel groeide dan was verwacht. Economen sluiten niet dat er nu bijkomende maatregelen zullen volgen om de economie te stimuleren.