Het pakket heeft een totale waarde van 920 miljard yen. Bedoeling is om een groeivertraging af te remmen, groeivertraging die waarschijnlijk wordt geacht wegens de stijging van de koers van de yen.

Ten opzichte van de dollar bevindt de yen zich op een hoogtepunt voor de afgelopen 15 jaar. Bovendien ondervindt Japan ook de gevolgen van de wereldwijde economische groeivertraging.

Ongeveer 450 miljard yen zal worden aangewend om de consumentenbestedingen te doen toenemen. Daarnaast zal 175 miljard yen richting jobs in de gezondheidszorg en het toerisme vloeien.

Het pakket heeft een totale waarde van 920 miljard yen. Bedoeling is om een groeivertraging af te remmen, groeivertraging die waarschijnlijk wordt geacht wegens de stijging van de koers van de yen. Ten opzichte van de dollar bevindt de yen zich op een hoogtepunt voor de afgelopen 15 jaar. Bovendien ondervindt Japan ook de gevolgen van de wereldwijde economische groeivertraging. Ongeveer 450 miljard yen zal worden aangewend om de consumentenbestedingen te doen toenemen. Daarnaast zal 175 miljard yen richting jobs in de gezondheidszorg en het toerisme vloeien.