Het was al de achtste maand op rij dat de Coincident Index een stijging liet optekenen. Vooral een sterke stijging van de buitenlandse vraag gaf de verwerkende industrie een duwtje in de rug.

De Coincident Index kwam in november uit op 95,90, tegenover een gereviseerde 94,30 de maand voordien. De stand van de index kwam iets boven de verwachtingen uit, want de economen hadden gerekend op een index van 95,80.

Bedrijven als Toyota Motor Corp. en Komatsu Ltd. profiteren onder andere van de Chinese stimuleringsmaatregelen. Verwacht wordt dat deze bedrijven hun productie nu gaan verhogen.

Kyohei Morita, hoofdeconoom bij Barclays Capital in Tokio, is van mening dat de export zal blijven herstellen. Daardoor zal Japan van een double-dip recessie gespaard zal blijven.

De Japanse export naar Azië steeg in november voor de eerste keer in 14 maanden, de industriële productie liet een stijging met 2,60% optekenen. Die stijging was de grootste sinds mei.

Het was al de achtste maand op rij dat de Coincident Index een stijging liet optekenen. Vooral een sterke stijging van de buitenlandse vraag gaf de verwerkende industrie een duwtje in de rug. De Coincident Index kwam in november uit op 95,90, tegenover een gereviseerde 94,30 de maand voordien. De stand van de index kwam iets boven de verwachtingen uit, want de economen hadden gerekend op een index van 95,80. Bedrijven als Toyota Motor Corp. en Komatsu Ltd. profiteren onder andere van de Chinese stimuleringsmaatregelen. Verwacht wordt dat deze bedrijven hun productie nu gaan verhogen. Kyohei Morita, hoofdeconoom bij Barclays Capital in Tokio, is van mening dat de export zal blijven herstellen. Daardoor zal Japan van een double-dip recessie gespaard zal blijven. De Japanse export naar Azië steeg in november voor de eerste keer in 14 maanden, de industriële productie liet een stijging met 2,60% optekenen. Die stijging was de grootste sinds mei.