Tohru Sasaki, head Japan rates and foreign-exchange research bij J. P. Morgan Chase in Tokio, merkt op dat de Japanse fondsbeheerders relatief grote posities in Italiaanse staatsobligaties aanhouden.

De spread tussen Duitse en Italiaanse staatsobligaties is opgelopen tot 2,13%, of het hoogste niveau ooit. Uit het oplopen van die spread blijkt dat de beleggers de situatie niet helemaal vertrouwen.

Wanneer de Japanners hun Italiaanse obligaties gaan verkopen, zou er opnieuw een schokgolf door de financiële markten gejaagd kunnen worden.

Tohru Sasaki, head Japan rates and foreign-exchange research bij J. P. Morgan Chase in Tokio, merkt op dat de Japanse fondsbeheerders relatief grote posities in Italiaanse staatsobligaties aanhouden. De spread tussen Duitse en Italiaanse staatsobligaties is opgelopen tot 2,13%, of het hoogste niveau ooit. Uit het oplopen van die spread blijkt dat de beleggers de situatie niet helemaal vertrouwen. Wanneer de Japanners hun Italiaanse obligaties gaan verkopen, zou er opnieuw een schokgolf door de financiële markten gejaagd kunnen worden.