Fiscale expansie, het massaal pompen van geld in het systeem, kan alleen de groei stimuleren op het moment zelf. Op een bepaald ogenblik zal het effect gaan afzwakken, waarna een zwakke economie overblijft die met hoge inflatie wordt geconfronteerd.

Dergelijke economische situatie wordt stagflatie genoemd. Bovendien zal de openbare schuld op dat moment zo groot geworden zijn dat het onvermijdelijk moet mislopen. Japan kan het nieuwe epicentrum van een financiële crisis worden, zo luidt de conclusie van Kono.

Fiscale expansie, het massaal pompen van geld in het systeem, kan alleen de groei stimuleren op het moment zelf. Op een bepaald ogenblik zal het effect gaan afzwakken, waarna een zwakke economie overblijft die met hoge inflatie wordt geconfronteerd. Dergelijke economische situatie wordt stagflatie genoemd. Bovendien zal de openbare schuld op dat moment zo groot geworden zijn dat het onvermijdelijk moet mislopen. Japan kan het nieuwe epicentrum van een financiële crisis worden, zo luidt de conclusie van Kono.