Op één punt mag Abenomics een succes genoemd worden, de inflatie is in Japan terug van weggeweest. Vorige maand zijn de consumentenprijzen in het land aan het snelste tempo in 32 jaar gestegen. Maar het bestrijden van de deflatie was maar één punt van het programma van Abe.

Zijn bedoeling was ook om de economische groei te stimuleren en op dat vlak lijkt hij grandioos te mislukken. De uitgaven van de Japanse gezinnen daalden in juni met 8%. Japan kan volgens de Wereldbank de nieuwe brandhaard van een wereldwijde crisis worden, wanneer de economische situatie er niet snel verbetert.

Op één punt mag Abenomics een succes genoemd worden, de inflatie is in Japan terug van weggeweest. Vorige maand zijn de consumentenprijzen in het land aan het snelste tempo in 32 jaar gestegen. Maar het bestrijden van de deflatie was maar één punt van het programma van Abe. Zijn bedoeling was ook om de economische groei te stimuleren en op dat vlak lijkt hij grandioos te mislukken. De uitgaven van de Japanse gezinnen daalden in juni met 8%. Japan kan volgens de Wereldbank de nieuwe brandhaard van een wereldwijde crisis worden, wanneer de economische situatie er niet snel verbetert.