Takashi Hibino, chief executive officer van Daiwa Securities Group, gelooft dat de Nikkei index volgend jaar met bijna 30% kan stijgen. Vanmorgen steeg de belangrijkste beursindex alvast met 2,60% tot 10.663 punten.

Hibino gelooft namelijk dat de nieuwe premier Shinzo Abe de Japanse economie het duwtje in de rug kan geven dat ze dringend nodig heeft.

Abe is voorstander van een agressieve monetaire politiek om korte metten te maken met de deflatie, verwacht wordt dat hij ook niet zal aarzelen om nog meer overheidsgeld te investeren.

De Nikkei is sinds midden-november, toen de verkiezingen werden uitgeschreven, met ongeveer 15% geschreven. Volgens Hibino kan de belangrijkste Japanse beursindex volgend jaar bewegen tussen 9500 en 13.000 punten. De verhandelde volumes zouden bovendien een stijgende trend vertonen.

Takashi Hibino, chief executive officer van Daiwa Securities Group, gelooft dat de Nikkei index volgend jaar met bijna 30% kan stijgen. Vanmorgen steeg de belangrijkste beursindex alvast met 2,60% tot 10.663 punten. Hibino gelooft namelijk dat de nieuwe premier Shinzo Abe de Japanse economie het duwtje in de rug kan geven dat ze dringend nodig heeft. Abe is voorstander van een agressieve monetaire politiek om korte metten te maken met de deflatie, verwacht wordt dat hij ook niet zal aarzelen om nog meer overheidsgeld te investeren. De Nikkei is sinds midden-november, toen de verkiezingen werden uitgeschreven, met ongeveer 15% geschreven. Volgens Hibino kan de belangrijkste Japanse beursindex volgend jaar bewegen tussen 9500 en 13.000 punten. De verhandelde volumes zouden bovendien een stijgende trend vertonen.