Vijf jaar na het invoeren van QE stellen economen vast dat de middenklasse in de Verenigde Staten zo goed als verdwenen is. Maar de Verenigde Staten is geen alleenstaand geval. Japan is op weg om een land van bedelaars te worden, zo stelt Tyler Durden van Zero Hedge vast.

Alleen de rijken doen het daar goed, wie niet over voldoende spaargeld beschikt dreigt in armoede weg te zakken. Het aantal Japanners wiens spaargeld is opgebruikt ter aanvulling van een krimpend inkomen heeft recordniveaus bereikt. Momenteel zit één op drie Japanse gezinnen zonder financiële reserves.

Vijf jaar na het invoeren van QE stellen economen vast dat de middenklasse in de Verenigde Staten zo goed als verdwenen is. Maar de Verenigde Staten is geen alleenstaand geval. Japan is op weg om een land van bedelaars te worden, zo stelt Tyler Durden van Zero Hedge vast. Alleen de rijken doen het daar goed, wie niet over voldoende spaargeld beschikt dreigt in armoede weg te zakken. Het aantal Japanners wiens spaargeld is opgebruikt ter aanvulling van een krimpend inkomen heeft recordniveaus bereikt. Momenteel zit één op drie Japanse gezinnen zonder financiële reserves.