Japan is goed voor 9% van het wereld-BBP. Het land loopt het risico in een recessie te belanden, maar die zal uiteindelijk weinig invloed uitoefenen op de economische groei in andere landen.

Edward Yardeni, president en chief investment strategist bij Yardeni Research Inc. in New York, spreekt over een stress test die de wereldeconomie goed moet kunnen doorstaan.

Yardeni sluit weliswaar niet uit dat de groei van de wereldeconomie wat gaat vertragen. Hij gaat nog uit van een groei werelwijd met ongeveer 5%, waardoor de MSCI World Index met 15% kan stijgen.

Japan is goed voor 9% van het wereld-BBP. Het land loopt het risico in een recessie te belanden, maar die zal uiteindelijk weinig invloed uitoefenen op de economische groei in andere landen. Edward Yardeni, president en chief investment strategist bij Yardeni Research Inc. in New York, spreekt over een stress test die de wereldeconomie goed moet kunnen doorstaan. Yardeni sluit weliswaar niet uit dat de groei van de wereldeconomie wat gaat vertragen. Hij gaat nog uit van een groei werelwijd met ongeveer 5%, waardoor de MSCI World Index met 15% kan stijgen.