Maar volgens Tyler Durden wordt een mogelijk veel groter gevaar veronachtzaamd. Japan zal in de loop van volgend jaar mogelijk een volgende fase in haar quantative easing programma aankondigen. Dat zal de koers van de yen verder onder druk zetten, met dramatische consequenties tot gevolg.

Japan zal bijvoorbeeld meer deflatie exporteren naar de rest van de wereld. Daarnaast kunnen ook de currency wars opnieuw opflakkeren, waarbij bijvoorbeeld ook China in de klappen zal delen. De spanningen tussen China en Japan kunnen zodoende nog verder oplopen.

Maar volgens Tyler Durden wordt een mogelijk veel groter gevaar veronachtzaamd. Japan zal in de loop van volgend jaar mogelijk een volgende fase in haar quantative easing programma aankondigen. Dat zal de koers van de yen verder onder druk zetten, met dramatische consequenties tot gevolg. Japan zal bijvoorbeeld meer deflatie exporteren naar de rest van de wereld. Daarnaast kunnen ook de currency wars opnieuw opflakkeren, waarbij bijvoorbeeld ook China in de klappen zal delen. De spanningen tussen China en Japan kunnen zodoende nog verder oplopen.