Bovendien verlaagde de centrale bank haar economische groeiprognoses, waarbij wordt gesteld dat het economisch herstel in de afgelopen weken opnieuw aan snelheid heeft gewonnen.

Uit cijfers verstrekt door Barclays Capital Japan bleek dat de appetijt van de Japanse beleggers voor Europese staatsobligaties duidelijk is afgenomen. Vooral Franse en Duitse staatsobligaties worden minder gretig gekocht.

Maar een kwart van 46 institutionele Japanse belegggers is nog van mening dat Europese staatsobligaties nog aantrekkelijker geprijsd zijn U.S. Treasuries. Dat is het laagste percentage sinds oktober 2007.

Minder dan een derde van de fondsbeheerders is van mening dat de maatregelen van de Europese Unie gaan volstaan om de schuldencrisis op te lossen. Vorige week lag dat percentage nog op 44%.

Yoshio Takahashi, bij Barclays hoofd non-yen bond strateeg in Tokio, is van mening dat niet alleen Griekse staatsobligaties links worden gelaten, ook de leningen van meer solide landen als Duitsland en Frankrijk worden liever gemeden.

Bovendien verlaagde de centrale bank haar economische groeiprognoses, waarbij wordt gesteld dat het economisch herstel in de afgelopen weken opnieuw aan snelheid heeft gewonnen. Uit cijfers verstrekt door Barclays Capital Japan bleek dat de appetijt van de Japanse beleggers voor Europese staatsobligaties duidelijk is afgenomen. Vooral Franse en Duitse staatsobligaties worden minder gretig gekocht. Maar een kwart van 46 institutionele Japanse belegggers is nog van mening dat Europese staatsobligaties nog aantrekkelijker geprijsd zijn U.S. Treasuries. Dat is het laagste percentage sinds oktober 2007. Minder dan een derde van de fondsbeheerders is van mening dat de maatregelen van de Europese Unie gaan volstaan om de schuldencrisis op te lossen. Vorige week lag dat percentage nog op 44%. Yoshio Takahashi, bij Barclays hoofd non-yen bond strateeg in Tokio, is van mening dat niet alleen Griekse staatsobligaties links worden gelaten, ook de leningen van meer solide landen als Duitsland en Frankrijk worden liever gemeden.