Japan heeft plan klaar ingeval Grieks probleem uit de hand loopt

Japan heeft een plan klaar ingeval het Grieks probleem uit de hand loopt. In verschillende stappen worden volgens dit plan de economie en de financiële markten in Japan in de mate van het mogelijke afgeschermd van een fallout van een uitbreiding van de Griekse crisis.

Volgens een woordvoerder van het Japans minister van Buitenlandse Zaken is Tokio ontstemd over de zeeën van tijd die de Europese politici hebben laten voorbijgaan zonder met een geloofwaardige oplossing voor de schuldencrisis te komen. Als gevolg daarvan staan ze nu met de rug tegen de muur.

Poeder droog in afwachting van bekendmaking uitslag Griekse verkiezingen

De Bank of Japan heeft twee dagen vergaderd, maar daar werden geen echte knopen doorgehakt. De centrale bank houdt het poeder droog in afwachting van de bekendmaking van de uitslag van de Griekse verkiezingen. Maar niet alleen in Japan is men op het ergste voorbereid.

Kaushik Basu, adviseur van de Indische minister van Financiën, gaf toe dat ook zijn land via de installatie van verschillende crisis managementgroepen voorbereid is op wat komen gaat. Ook in China zijn er al voorbereidingen getroffen voor het geval het misloopt in Griekenland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content