In de periode 1948-1949 werd Berlijn door de staten van het oostblok van de rest van de buitenwereld afgesneden. De Verenigde Staten organiseerden toen een luchtbrug die het land van het noodzakelijke voorzag.

Het Amerikaanse Rode Kruis haalde al miljoenen dollars op aan steun voor Japan, maar aan geld heeft het land momenteel geen behoefte. De belangrijkste behoeften zijn nu voedsel, water en energie.

Ongeveer een half miljoen Japanners zijn hun huis kwijt en werden in tijdelijke onderkomens ondergebracht. Die situatie kan vanzelfsprekend niet blijven duren, er is dringend hulp nodig. Ongeveer 1 miljoen Japanners hebben geen elektriciteit en geen water meer.

In de periode 1948-1949 werd Berlijn door de staten van het oostblok van de rest van de buitenwereld afgesneden. De Verenigde Staten organiseerden toen een luchtbrug die het land van het noodzakelijke voorzag. Het Amerikaanse Rode Kruis haalde al miljoenen dollars op aan steun voor Japan, maar aan geld heeft het land momenteel geen behoefte. De belangrijkste behoeften zijn nu voedsel, water en energie. Ongeveer een half miljoen Japanners zijn hun huis kwijt en werden in tijdelijke onderkomens ondergebracht. Die situatie kan vanzelfsprekend niet blijven duren, er is dringend hulp nodig. Ongeveer 1 miljoen Japanners hebben geen elektriciteit en geen water meer.