Dat betekent dat ongeveer 49% van de totaal uitstaande Amerikaanse schulden in handen van buitenlanders is. In maart van dit jaar werd een piek bereikt op 5724 miljard dollar en sindsdien werd er maand na maand afgebouwd. Dat afbouwen heeft uiteraard te maken met de vrees dat de FED haar steunmaatregelen uiteindelijk toch volledig zal intrekken.

Wat er nu in de Verenigde Staten gebeurt, kan worden beschouwd als een voorteken voor wat Japan te wachten staat. Japan gaat dapper verder waar de FED stopt en blijft in een nooit gezien tempo staatsobligaties in te kopen. Het staat buiten kijf dat deze aanpak op een bepaald moment zal fout lopen.

Dat betekent dat ongeveer 49% van de totaal uitstaande Amerikaanse schulden in handen van buitenlanders is. In maart van dit jaar werd een piek bereikt op 5724 miljard dollar en sindsdien werd er maand na maand afgebouwd. Dat afbouwen heeft uiteraard te maken met de vrees dat de FED haar steunmaatregelen uiteindelijk toch volledig zal intrekken. Wat er nu in de Verenigde Staten gebeurt, kan worden beschouwd als een voorteken voor wat Japan te wachten staat. Japan gaat dapper verder waar de FED stopt en blijft in een nooit gezien tempo staatsobligaties in te kopen. Het staat buiten kijf dat deze aanpak op een bepaald moment zal fout lopen.