De Verenigde Staten zitten op een solide groeipad, zoals uit de meest recent gepubliceerde macro-economische indicatoren wordt aangegeven. In scherp contrast hiermee staat de eurozone, waar de indicatoren in de richting van een verdere contractie wijzen. Dat is zelfs in Duitsland het geval.

Verstraete rekent voor de Verenigde Staten op een redelijke economische groei, terwijl de Europese economie voor een groot deel van dit jaar in een recessie gevangen dreigt te zitten. Het is voorlopig onduidelijk of en wanneer er economisch herstel kan komen.

China verandert geweer van schouder

Anderzijds stelt Verstraete vast dat er in China op economisch vlak een structurele ommekeer heeft plaatsgevonden. China, dat eens werd beschouwd als dé fabriek van de wereld, is tot het besef gekomen dat het groeitempo van het afgelopen decennium waarschijnlijk niet haalbaar was.

Die razendsnelle groei was hoofdzakelijk gebaseerd op export, productie en infrastructuur. China verandert het geweer van schouder en zal zich nu meer richten op binnenlandse consumptie. Dat is goed nieuws voor de Europese producenten luxeproducten.

De Verenigde Staten zitten op een solide groeipad, zoals uit de meest recent gepubliceerde macro-economische indicatoren wordt aangegeven. In scherp contrast hiermee staat de eurozone, waar de indicatoren in de richting van een verdere contractie wijzen. Dat is zelfs in Duitsland het geval. Verstraete rekent voor de Verenigde Staten op een redelijke economische groei, terwijl de Europese economie voor een groot deel van dit jaar in een recessie gevangen dreigt te zitten. Het is voorlopig onduidelijk of en wanneer er economisch herstel kan komen. China verandert geweer van schouder Anderzijds stelt Verstraete vast dat er in China op economisch vlak een structurele ommekeer heeft plaatsgevonden. China, dat eens werd beschouwd als dé fabriek van de wereld, is tot het besef gekomen dat het groeitempo van het afgelopen decennium waarschijnlijk niet haalbaar was. Die razendsnelle groei was hoofdzakelijk gebaseerd op export, productie en infrastructuur. China verandert het geweer van schouder en zal zich nu meer richten op binnenlandse consumptie. Dat is goed nieuws voor de Europese producenten luxeproducten.