Dat beide kampen elkaar van monsterachtig bedrag beschuldigen heeft natuurlijk alles te maken met de betwisting over een aantal verafgelegen onbewoonde eilanden. Liu Xiaoming, de Chinese ambassadeur in Groot-Brittannië, deed zijn duit in het zakje door ongezouten zijn mening te geven over het gedrag van de Japanners.

Steen des aanstoots voor de Chinezen is het bezoek dat de Japanse premier Shinzo Abe onlangs aflegde aan de omstreden Yasukuni schrijn, waar ook Japanse oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog herdacht worden. De financiële markten branden inmiddels een kaars dat het conflict tussen beide landen niet helemaal uit de hand loopt.

Dat beide kampen elkaar van monsterachtig bedrag beschuldigen heeft natuurlijk alles te maken met de betwisting over een aantal verafgelegen onbewoonde eilanden. Liu Xiaoming, de Chinese ambassadeur in Groot-Brittannië, deed zijn duit in het zakje door ongezouten zijn mening te geven over het gedrag van de Japanners. Steen des aanstoots voor de Chinezen is het bezoek dat de Japanse premier Shinzo Abe onlangs aflegde aan de omstreden Yasukuni schrijn, waar ook Japanse oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog herdacht worden. De financiële markten branden inmiddels een kaars dat het conflict tussen beide landen niet helemaal uit de hand loopt.