Volgens Tyler Durden van Business Inside dreigt Japan echter van de regen in de drop te belanden. Japan dreigt via een kettingreactie in scenario van hyperinflatie te maken. Die kettingreactie ziet er uit als volgt: stagnatie - monetarisering - devaluatie - stabilisatie - wraak - hyperinflatie.

Burden verwijst naar een artikel in The Telegraph, waar Ambrose Evans-Pritchard een vrijwel gelijkaardig scenario beschreef dat zich in de jaren 30 in Japan afspeelde.

Onder Korekiyo Takahashi werd toen de goudstandaard afgeschaft, waarna een Keynesiaans pad werd ingeslagen dat uiteindelijk leidde tot de zelfmoord van Takahashi.

Volgens Tyler Durden van Business Inside dreigt Japan echter van de regen in de drop te belanden. Japan dreigt via een kettingreactie in scenario van hyperinflatie te maken. Die kettingreactie ziet er uit als volgt: stagnatie - monetarisering - devaluatie - stabilisatie - wraak - hyperinflatie. Burden verwijst naar een artikel in The Telegraph, waar Ambrose Evans-Pritchard een vrijwel gelijkaardig scenario beschreef dat zich in de jaren 30 in Japan afspeelde. Onder Korekiyo Takahashi werd toen de goudstandaard afgeschaft, waarna een Keynesiaans pad werd ingeslagen dat uiteindelijk leidde tot de zelfmoord van Takahashi.