Dergelijk bedrag valt onmogelijk voor te stellen. Japan dreigt dan ook te verzuipen onder een ondraaglijke schuldenlast. Izumi Devalier, Japan economist bij HSBC, vreest dat dergelijk bedrag alleen kan worden weggewerkt door hyperinflatie zoals destijds in de Duitse Weimar-republiek.

Ook de herinneringen aan Zimbabwe aan het afgelopen decennium steken spontaan de kop op. De vraag is of het land deze schuld op een andere manier zal kunnen terugbetalen. Maar dezelfde vraag kan ook voor de VS worden gesteld, want dat land sleurt omgerekend 1,50 quadriljoen yen aan schulden met zich mee.

Dergelijk bedrag valt onmogelijk voor te stellen. Japan dreigt dan ook te verzuipen onder een ondraaglijke schuldenlast. Izumi Devalier, Japan economist bij HSBC, vreest dat dergelijk bedrag alleen kan worden weggewerkt door hyperinflatie zoals destijds in de Duitse Weimar-republiek. Ook de herinneringen aan Zimbabwe aan het afgelopen decennium steken spontaan de kop op. De vraag is of het land deze schuld op een andere manier zal kunnen terugbetalen. Maar dezelfde vraag kan ook voor de VS worden gesteld, want dat land sleurt omgerekend 1,50 quadriljoen yen aan schulden met zich mee.