Zowel Nomura Securities als Citigroup hebben op basis van die prognoses hun vooruitzichten voor de Japanse economie naar beneden aangepast. In september daalde de Japanse industriële productie aan het steilste tempo sinds de aardbeving die vorig jaar zo'n enorme schade aanrichtte.

Deflatie blijft een aanhoudende dreiging

Financie Minister Koriki Jojima gaf in het parlement toe dat de signalen wijzen op een economische verzwakking. Hij wil nog beter gaan samenwerken met de centrale bank om de deflatoire trend tot staan te brengen. Deflatie blijft in Japan namelijk een aanhoudende dreiging.

Nomura Securities denkt dat de Japanse economie in het derde kwartaal met 5,10% is gekrompen, waarbij er tijdens het vierde kwartaal opnieuw een krimp van het BBP met 0,30% zou zijn. Ook Citigroup en Credit Suisse rekenen op twee kwartalen van negatieve groei.

Zowel Nomura Securities als Citigroup hebben op basis van die prognoses hun vooruitzichten voor de Japanse economie naar beneden aangepast. In september daalde de Japanse industriële productie aan het steilste tempo sinds de aardbeving die vorig jaar zo'n enorme schade aanrichtte. Deflatie blijft een aanhoudende dreiging Financie Minister Koriki Jojima gaf in het parlement toe dat de signalen wijzen op een economische verzwakking. Hij wil nog beter gaan samenwerken met de centrale bank om de deflatoire trend tot staan te brengen. Deflatie blijft in Japan namelijk een aanhoudende dreiging. Nomura Securities denkt dat de Japanse economie in het derde kwartaal met 5,10% is gekrompen, waarbij er tijdens het vierde kwartaal opnieuw een krimp van het BBP met 0,30% zou zijn. Ook Citigroup en Credit Suisse rekenen op twee kwartalen van negatieve groei.