Japan dreigt in een berenmarkt te belanden, voor sommige sectoren op de beurs van Tokio is dat inderdaad al het geval. De bankaandelen zijn gemiddeld met 20% in waarde gedaald en in die sector mag dus al zonder enige vorm van overdrijving van een berenmarkt gesproken worden.

Het negatieve sentiment op de Japanse beurs heeft natuurlijk alles te maken met de vrees dat Abenomics uiteindelijk toch gedoemd zal zijn om te mislukken. De koers van de yen is over de afgelopen weken gestegen ten opzichte van de dollar en dit gegeven dreigt Abenomics helemaal de nek om te wringen.

Japan dreigt in een berenmarkt te belanden, voor sommige sectoren op de beurs van Tokio is dat inderdaad al het geval. De bankaandelen zijn gemiddeld met 20% in waarde gedaald en in die sector mag dus al zonder enige vorm van overdrijving van een berenmarkt gesproken worden. Het negatieve sentiment op de Japanse beurs heeft natuurlijk alles te maken met de vrees dat Abenomics uiteindelijk toch gedoemd zal zijn om te mislukken. De koers van de yen is over de afgelopen weken gestegen ten opzichte van de dollar en dit gegeven dreigt Abenomics helemaal de nek om te wringen.