Japan blijkt bovendien hardleers te zijn, de lessen uit het verleden zijn blijkbaar allang vergeten dat de Bank of Japan in de eerste jaren van het vorige decennium een teleurstellende ervaring had met zowel nulrente als met een politiek van monetaire verruiming.

Bovendien lijken ook de jaren 90 te zijn vergeten, het eerste van de zogenaamde verloren decennia. De Japanse overheid deed toen alles om het leven te verlengen van banken die al lang niet meer solvabel waren.

Ook bedrijven die virtueel failliet waren, werden overeind gehouden. Blijkbaar is men nu van plan om dezelfde fouten te begaan.

Japan blijkt bovendien hardleers te zijn, de lessen uit het verleden zijn blijkbaar allang vergeten dat de Bank of Japan in de eerste jaren van het vorige decennium een teleurstellende ervaring had met zowel nulrente als met een politiek van monetaire verruiming. Bovendien lijken ook de jaren 90 te zijn vergeten, het eerste van de zogenaamde verloren decennia. De Japanse overheid deed toen alles om het leven te verlengen van banken die al lang niet meer solvabel waren. Ook bedrijven die virtueel failliet waren, werden overeind gehouden. Blijkbaar is men nu van plan om dezelfde fouten te begaan.