De uitvoering van Abenomics verloopt echter met horten en stoten, zoals blijkt uit de tegenvallende BBP-cijfers die Japan onlangs bekendmaakte. Die BBP-cijfers deden sommige economen schrikken, maar ze moeten toch met een korrel zou worden genomen.

Bij nader toezien bleek echter dat de consumptie redelijk goed had standgehouden en dat is toch een positief gegeven. Het geeft namelijk aan dat de Japanners vertrouwen blijven hebben. Een redelijk niveau van consumentenvertrouwen is vanzelfsprekend noodzakelijk om de economie te ondersteunen.

De uitvoering van Abenomics verloopt echter met horten en stoten, zoals blijkt uit de tegenvallende BBP-cijfers die Japan onlangs bekendmaakte. Die BBP-cijfers deden sommige economen schrikken, maar ze moeten toch met een korrel zou worden genomen. Bij nader toezien bleek echter dat de consumptie redelijk goed had standgehouden en dat is toch een positief gegeven. Het geeft namelijk aan dat de Japanners vertrouwen blijven hebben. Een redelijk niveau van consumentenvertrouwen is vanzelfsprekend noodzakelijk om de economie te ondersteunen.