In ieder geval moet Draghi proberen te vermijdend dat Europa dezelfde weg opgaat als Japan. Ongeveer 15 jaar lang drong het ministerie van Financiën bij de Japanse centrale bank aan om meer geld te drukken, terwijl de Bank of Japan bij de regering aandrong op hervormingen.

Beiden hielden de boot af, zodat Japan uiteindelijk wegzonk in het economisch moeras waaruit het land nu probeert te ontsnappen. Japan betaalde met andere woorden de prijs voor jarenlang treuzelen en nu dreigt Draghi hetzelfde te doen, want ook hij schopt de bal alsmaar voor zich uit.

In ieder geval moet Draghi proberen te vermijdend dat Europa dezelfde weg opgaat als Japan. Ongeveer 15 jaar lang drong het ministerie van Financiën bij de Japanse centrale bank aan om meer geld te drukken, terwijl de Bank of Japan bij de regering aandrong op hervormingen. Beiden hielden de boot af, zodat Japan uiteindelijk wegzonk in het economisch moeras waaruit het land nu probeert te ontsnappen. Japan betaalde met andere woorden de prijs voor jarenlang treuzelen en nu dreigt Draghi hetzelfde te doen, want ook hij schopt de bal alsmaar voor zich uit.