Niets lijkt volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer de opmars van aandelen te kunnen stoppen.

Diverse beleggingswijsheden worden weer van stal gehaald. Een goede januari maand zal leiden tot een goed beleggingsjaar. En ook de Super Bowl indicator geeft aan dat de markt omhoog gaat.

De winnaar van een van de grootste sportevenementen in de wereld zou een voorspeller zijn van de richting van de Amerikaanse beurs.

Scepsis

Beide teams, de San Francisco 49-ers en de Baltimore Ravens die (zondagnacht) speelden komen uit de oude NFL competitie. En men stelt dat als een team hier uit vandaan komt, de Dow Jones Index in 76% van het aantal keren stijgt voor het jaar. Nu moet natuurlijk bij dit soort statistische overeenkomsten volgens Wilfried Steentjes wat vragen worden gesteld.

Bovendien komen de Ravens officieel uit de oude AFL competitie. Dus als zij hadden gewonnen (wat ook inderdaad is gebeurd) zou de beurs naar beneden zijn gegaan. Wall Street heeft inderdaad een niet zo sterke week achter de rug.

Dat sommigen ze zien als "oude NFL" komt omdat het team is verkocht en verhuist. Het lijkt er dus op dat er constant wordt geredeneerd om toch een positief verhaal voor de toekomst van de aandelenmarkt te maken.

Dat op zichzelf moet natuurlijk de belegger alert houden. Het is volgens Wilfried Steentjes in het verleden wel vaker bewezen dat als iedereen enthousiast in de markt stapt dit vaak het verkeerde moment bleek te zijn.

Volgens de jongste gegevens van bijvoorbeeld de American Association of Individual Investors blijkt dat 52,3% positief is voor de aandelenmarkt.

Per week lijkt dit optimisme te stijgen. Daar staat tegenover de gegevens van de internetbroker TD Ameritrade. Deze stelt vast dat in de afgelopen maanden de gemiddelde belegger zijn cashpositie heeft verhoogd.

Men kan dus niet stellen dat er fors wordt ingezet op een verdere stijging. En daaruit mag men stellen dat eventuele dalingen snel kunnen worden opgevangen.

Niets lijkt volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer de opmars van aandelen te kunnen stoppen. Diverse beleggingswijsheden worden weer van stal gehaald. Een goede januari maand zal leiden tot een goed beleggingsjaar. En ook de Super Bowl indicator geeft aan dat de markt omhoog gaat. De winnaar van een van de grootste sportevenementen in de wereld zou een voorspeller zijn van de richting van de Amerikaanse beurs.Scepsis Beide teams, de San Francisco 49-ers en de Baltimore Ravens die (zondagnacht) speelden komen uit de oude NFL competitie. En men stelt dat als een team hier uit vandaan komt, de Dow Jones Index in 76% van het aantal keren stijgt voor het jaar. Nu moet natuurlijk bij dit soort statistische overeenkomsten volgens Wilfried Steentjes wat vragen worden gesteld. Bovendien komen de Ravens officieel uit de oude AFL competitie. Dus als zij hadden gewonnen (wat ook inderdaad is gebeurd) zou de beurs naar beneden zijn gegaan. Wall Street heeft inderdaad een niet zo sterke week achter de rug. Dat sommigen ze zien als "oude NFL" komt omdat het team is verkocht en verhuist. Het lijkt er dus op dat er constant wordt geredeneerd om toch een positief verhaal voor de toekomst van de aandelenmarkt te maken. Dat op zichzelf moet natuurlijk de belegger alert houden. Het is volgens Wilfried Steentjes in het verleden wel vaker bewezen dat als iedereen enthousiast in de markt stapt dit vaak het verkeerde moment bleek te zijn. Volgens de jongste gegevens van bijvoorbeeld de American Association of Individual Investors blijkt dat 52,3% positief is voor de aandelenmarkt. Per week lijkt dit optimisme te stijgen. Daar staat tegenover de gegevens van de internetbroker TD Ameritrade. Deze stelt vast dat in de afgelopen maanden de gemiddelde belegger zijn cashpositie heeft verhoogd. Men kan dus niet stellen dat er fors wordt ingezet op een verdere stijging. En daaruit mag men stellen dat eventuele dalingen snel kunnen worden opgevangen.