Er kwamen vorige maand buiten de landbouwsector maar 74.000 jobs bij, tegenover een consensusverwachting van 200.000 of zelfs meer. Anderzijds daalde de werkloosheidsgraad van 7% naar 6,70%. Vooral verontrustend is de daling van de Labor Force Participation Rate.

Die daalde in december fors, waardoor meteen ook de daling van de werkloosheidsgraad werd verklaard. Yellen zal als nieuwe FED-voorzitter bijzonder behoedzaam te werk moeten gaan wat het afbouwen van de steunmaatregelen betreft. Doet ze dat niet, dan dreigt de Amerikaanse economie in een diep dal weg te zinken.

Er kwamen vorige maand buiten de landbouwsector maar 74.000 jobs bij, tegenover een consensusverwachting van 200.000 of zelfs meer. Anderzijds daalde de werkloosheidsgraad van 7% naar 6,70%. Vooral verontrustend is de daling van de Labor Force Participation Rate. Die daalde in december fors, waardoor meteen ook de daling van de werkloosheidsgraad werd verklaard. Yellen zal als nieuwe FED-voorzitter bijzonder behoedzaam te werk moeten gaan wat het afbouwen van de steunmaatregelen betreft. Doet ze dat niet, dan dreigt de Amerikaanse economie in een diep dal weg te zinken.