Vandaag moet de Amerikaanse senaat de benoeming van Janet Yellen tot nieuwe president van de Amerikaanse centrale bank goedkeuren. Algemeen wordt verwacht dat deze benoeming weinig problemen zal opleveren. Op 31 januari van deze maand zal zij dan de fakkel van Ben Bernanke overnemen.

Algemeen staat Yellen bekend als een duif, zij is met andere woorden voorstander van een ruime monetaire politiek. Dat betekent dat de FED zeer voorzichtig te werk zal gaan wat betreft het afbouwen van quantative easing, de maatregelen die de Amerikaanse economie moeten ondersteunen.

Vandaag moet de Amerikaanse senaat de benoeming van Janet Yellen tot nieuwe president van de Amerikaanse centrale bank goedkeuren. Algemeen wordt verwacht dat deze benoeming weinig problemen zal opleveren. Op 31 januari van deze maand zal zij dan de fakkel van Ben Bernanke overnemen. Algemeen staat Yellen bekend als een duif, zij is met andere woorden voorstander van een ruime monetaire politiek. Dat betekent dat de FED zeer voorzichtig te werk zal gaan wat betreft het afbouwen van quantative easing, de maatregelen die de Amerikaanse economie moeten ondersteunen.