Als haar benoeming door het parlement wordt goedgekeurd, zal ze volgens ABN Amro alles doen om een sterk economisch herstel te bevorderen.

Daarmee verminderde de vrees dat de Fed al in december zal beginnen met het afbouwen van het (stimulerende) opkoopprogramma van obligaties.

Deze vrees was weer toegenomen na de zeer sterke banengroei in oktober (204.000). Volgens Yellen blijft deze groei nog steeds achter bij het potentiële groeitempo, waardoor de werkloosheid relatief hoog blijft.

De financiële markten konden deze uitspraken wel waarderen en zowel de aandelenmarkten als de obligatiemarkten kregen donderdag een flinke impuls na twee dagen van koersdalingen Europa groeit weer, maar het houdt niet over

Als haar benoeming door het parlement wordt goedgekeurd, zal ze volgens ABN Amro alles doen om een sterk economisch herstel te bevorderen. Daarmee verminderde de vrees dat de Fed al in december zal beginnen met het afbouwen van het (stimulerende) opkoopprogramma van obligaties. Deze vrees was weer toegenomen na de zeer sterke banengroei in oktober (204.000). Volgens Yellen blijft deze groei nog steeds achter bij het potentiële groeitempo, waardoor de werkloosheid relatief hoog blijft. De financiële markten konden deze uitspraken wel waarderen en zowel de aandelenmarkten als de obligatiemarkten kregen donderdag een flinke impuls na twee dagen van koersdalingen Europa groeit weer, maar het houdt niet over