Heeft Janet Yellen het zo slecht gedaan op haar eerste persconferentie naar aanleiding van een rentemeeting? De aandelenmarkten reageerden volgens hoofdstrateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas private banking in ieder geval negatief.

Maar de dollar maakte dan weer een vreugdesprongetje.

De langetermijnrente ging een stukje hoger postvatten. De aanleiding voor dit alles: het antwoord van de nieuwe voorzitster van de Amerikaanse centrale bank op een vraag van een journalist naar de precieze timing van de eerst te verwachten renteverhoging. Yellen zei dat deze ongeveer zes maanden na de voltooiing van de tapering zou komen.

Heeft Janet Yellen het zo slecht gedaan op haar eerste persconferentie naar aanleiding van een rentemeeting? De aandelenmarkten reageerden volgens hoofdstrateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas private banking in ieder geval negatief. Maar de dollar maakte dan weer een vreugdesprongetje. De langetermijnrente ging een stukje hoger postvatten. De aanleiding voor dit alles: het antwoord van de nieuwe voorzitster van de Amerikaanse centrale bank op een vraag van een journalist naar de precieze timing van de eerst te verwachten renteverhoging. Yellen zei dat deze ongeveer zes maanden na de voltooiing van de tapering zou komen.