Jan Holvoet (Aphilion): "De VS dringen er al geruime tijd bij China op aan dat het haar munt zou laten appreciëren. Tot nog toe werd dit vooral belet door de massale aankoop door China van Amerikaanse overheidsobligaties, net datgene wat de Fed nu wil doen!"

De link tussen deze discussie en de aangekondigde QE2 is weinigen ontgaan. Holvoet: "Er kwamen ongewoon kritische geluiden uit Brazilië, Duitsland en ook China over de gevolgen van QE2 voor de externe waarde van de dollar en de gevaren van competitieve devaluaties. Laten we hopen dat de G20 de disputen in goede banen kan leiden, want de idee dat één van de belangrijkste actoren cavalier seul speelt, is anno 2010 niet langer houdbaar."

Jan Holvoet (Aphilion): "De VS dringen er al geruime tijd bij China op aan dat het haar munt zou laten appreciëren. Tot nog toe werd dit vooral belet door de massale aankoop door China van Amerikaanse overheidsobligaties, net datgene wat de Fed nu wil doen!" De link tussen deze discussie en de aangekondigde QE2 is weinigen ontgaan. Holvoet: "Er kwamen ongewoon kritische geluiden uit Brazilië, Duitsland en ook China over de gevolgen van QE2 voor de externe waarde van de dollar en de gevaren van competitieve devaluaties. Laten we hopen dat de G20 de disputen in goede banen kan leiden, want de idee dat één van de belangrijkste actoren cavalier seul speelt, is anno 2010 niet langer houdbaar."