Hoewel de omzetontwikkeling sterk bleef, was er gedurende het kwartaal sprake van een volatiele vraag, vooral in de volwassen markten. De groeimarkten bleven over de gehele linie sterk presteren.

Zoals al eerder gerapporteerd, hebben de stijgende grondstofkosten, op jaarbasis naar schatting 20 procent hoger dan vorig jaar, de prestaties in het tweede kwartaal negatief beïnvloed.

Daarnaast waren er op diverse locaties verlengde productiestops voor groot onderhoud, wat resulteerde in hogere kosten.

Hierdoor bedroeg de EBITDA €551 miljoen, 10 procent lager dan het kwartaalresultaat van vorig jaar. De EBITDA-marge bleef op een gezond niveau van 13,4 procent.

Jan Hein De Vroe (ING): "De resultaten van Akzo Nobel waren conform de eerder gegeven winstwaarschuwing. Ik blijf koper."

Hoewel de omzetontwikkeling sterk bleef, was er gedurende het kwartaal sprake van een volatiele vraag, vooral in de volwassen markten. De groeimarkten bleven over de gehele linie sterk presteren. Zoals al eerder gerapporteerd, hebben de stijgende grondstofkosten, op jaarbasis naar schatting 20 procent hoger dan vorig jaar, de prestaties in het tweede kwartaal negatief beïnvloed. Daarnaast waren er op diverse locaties verlengde productiestops voor groot onderhoud, wat resulteerde in hogere kosten. Hierdoor bedroeg de EBITDA €551 miljoen, 10 procent lager dan het kwartaalresultaat van vorig jaar. De EBITDA-marge bleef op een gezond niveau van 13,4 procent. Jan Hein De Vroe (ING): "De resultaten van Akzo Nobel waren conform de eerder gegeven winstwaarschuwing. Ik blijf koper."