De omzet van Omega Pharma steeg met +3% tot EUR 424 miljoen dankzij een sterke prestatie in België en de Groeimarkten. De Groep EBITDA bedroeg EUR 60,1 miljoen en de EBITDA marge was 14,2% in vergelijking met 16,4% tijdens de eerste jaarhelft van 2009 daar de stijging in lancering- en innovatiekosten niet werden opgevangen door de stijging in de omzet.

De netto courante winst per aandeel bedroeg EUR 1,44 in vergelijking met EUR 1,67 voor de periode eindigend op 30 juni 2009.

De herstructureringen in de meeste filialen zijn afgerond, met al voelbare resultaten in het Verenigd Koninkrijk, en het structurele keerpunt in Frankrijk nabij.

Omega Pharma zal daarom, vanaf 2011, de interne groei opnieuw combineren met externe groei. Om dit te doen werden belangrijke kredietfaciliteiten aangegaan met looptijd tot eind 2016 waardoor de Groep de nodige munitie heeft om acquisities te doen, zowel op geografisch- als op productniveau.

Jan De Kerpel (KBC Securities): "Voorzichtig blijven met Omega Pharma, dat is de boodschap. Ik heb een advies opbouwen en verlaagde het koersdoel voor het aandeel al voor de cijfers op komst tot 37 euro."

De omzet van Omega Pharma steeg met +3% tot EUR 424 miljoen dankzij een sterke prestatie in België en de Groeimarkten. De Groep EBITDA bedroeg EUR 60,1 miljoen en de EBITDA marge was 14,2% in vergelijking met 16,4% tijdens de eerste jaarhelft van 2009 daar de stijging in lancering- en innovatiekosten niet werden opgevangen door de stijging in de omzet. De netto courante winst per aandeel bedroeg EUR 1,44 in vergelijking met EUR 1,67 voor de periode eindigend op 30 juni 2009. De herstructureringen in de meeste filialen zijn afgerond, met al voelbare resultaten in het Verenigd Koninkrijk, en het structurele keerpunt in Frankrijk nabij. Omega Pharma zal daarom, vanaf 2011, de interne groei opnieuw combineren met externe groei. Om dit te doen werden belangrijke kredietfaciliteiten aangegaan met looptijd tot eind 2016 waardoor de Groep de nodige munitie heeft om acquisities te doen, zowel op geografisch- als op productniveau. Jan De Kerpel (KBC Securities): "Voorzichtig blijven met Omega Pharma, dat is de boodschap. Ik heb een advies opbouwen en verlaagde het koersdoel voor het aandeel al voor de cijfers op komst tot 37 euro."