Jan De Kerpel (KBC Securities): “Succesvolle plaatsing bij Devgen”

Devgen plaatste vandaag 4.584.549 nieuwe aandelen via een private plaatsing bij vooraf geïdentifieerde investeerders voor een totaal bedrag van € 26.819.611. De aandelen werden geplaatst tegen een prijs van € 5,85 per aandeel.

De opbrengst van deze plaatsing zal worden aangewend om Devgen’s zaad- en gewasbeschermingsactiviteiten verder uit te bouwen in lijn met haar businessplan.

Dit omvat de versnelling van de groei van haar premium hybride rijstzaadbusiness op het Indische subcontinent en in Zuidoost-Azië en van haar investeringen in de Nieuwe Generatie Hybride Rijst (NGHR) en haar biotech traittechnologieplatform.

Deze investeringen moeten toelaten de ontwikkeling van beter produceerbare hybride rijstzaden, die een hogere opbrengst voor de landbouwer geven en beter bestand zijn tegen a-biotische stress, verder te realiseren.

De belangrijkste nieuwe investeerders zijn Gimv en door Gimv beheerde fondsen die samen € 9,0 miljoen (1.538.462 aandelen of 33,5 % van de transactie) investeren in Devgen. Gimv was reeds een leidend investeerder in Devgen sinds de oprichting in 1997 tot 2007.

Jan De Kerpel (KBC Securities): “De succesvolle plaatsing van nieuwe aandelen door Devgen brengt ons er toe om het koopadvies te handhaven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content