Swissmedic verleende de marktvergunning voor Resolor 1mg en 2mg tabletten op doktersvoorschrift met de volgende verklaring: "Resolor is aangewezen voor de behandeling van idiopatische chronische constipatie bij volwassenen voor wie de momenteel beschikbare behandelingsopties zoals aangepaste dieetvoorschriften en laxeermiddelen onvoldoende effect hebben.

Er zijn momenteel onvoldoende gegevens beschikbaar om de doeltreffendheid en veiligheid van Resolor bij mannen te evalueren".

De marktvergunningsaanvraag voor Resolor werd in de eerste helft van 2008 ingediend bij Swissmedic. Het gunstige voordelen/risicoprofiel van Resolor in chronische constipatie bij vrouwen werd aangetoond in een klinisch ontwikkelingsprogramma waarbij meer dan 3.000 patiënten werden behandeld voor het equivalent van meer dan 2.600 patiëntenjaren.

Jan De Kerpel (KBC Securities): "Nog meer positief nieuws van Movetis, overigens niet alleen vanuit Zwitserland, maar ook vanuit het Verenigd Koninkrijk. Ik ben nog steeds van mening dat het bod van Shire geaccepteerd mag worden."

Swissmedic verleende de marktvergunning voor Resolor 1mg en 2mg tabletten op doktersvoorschrift met de volgende verklaring: "Resolor is aangewezen voor de behandeling van idiopatische chronische constipatie bij volwassenen voor wie de momenteel beschikbare behandelingsopties zoals aangepaste dieetvoorschriften en laxeermiddelen onvoldoende effect hebben. Er zijn momenteel onvoldoende gegevens beschikbaar om de doeltreffendheid en veiligheid van Resolor bij mannen te evalueren". De marktvergunningsaanvraag voor Resolor werd in de eerste helft van 2008 ingediend bij Swissmedic. Het gunstige voordelen/risicoprofiel van Resolor in chronische constipatie bij vrouwen werd aangetoond in een klinisch ontwikkelingsprogramma waarbij meer dan 3.000 patiënten werden behandeld voor het equivalent van meer dan 2.600 patiëntenjaren. Jan De Kerpel (KBC Securities): "Nog meer positief nieuws van Movetis, overigens niet alleen vanuit Zwitserland, maar ook vanuit het Verenigd Koninkrijk. Ik ben nog steeds van mening dat het bod van Shire geaccepteerd mag worden."