Het voornaamste productgamma is Apiserum, een lokaal zeer bekend merk voedingssupplementen op basis van Royal Jelly ( Koninginnegelei) en vitamines, dat wordt gebruikt tegen vermoeidheid.

Omega Pharma zal na closing de merken en alle productrechten overnemen voor een overnameprijs van iets meer dan 1 x sales. Tevens zal aan 20 gespecialiseerde medewerkers, voornamelijk uit het sales departement van Inibsa, worden aangeboden naar Omega Pharma Spanje over te gaan.

Deze acquisitie biedt Omega Pharma verschillende voordelen:

- omzetstijging van 7 mio € in Spanje en Portugal

- Omega Pharma kan deze omzet onmiddellijk rendabiliseren tot een ebitda-bijdrage van 25% dankzij integratie in de efficiënte lokale organisaties

- Uitbreiding van de commerciële organisatie in Spanje met ervaren vertegenwoordigers, die ook aan de andere Omega Pharma-producten toegevoegde waarde kunnen geven

- Interessante productformules, die andere voedingssupplementengamma's in de Groep (bvb Davitamon ) kunnen versterken

Omega Pharma verwacht deze acquisitie voor jaareinde te kunnen afronden.

Jan De Kerpel (KBC Securities): "Meer overnames zijn bij Omega Pharma niet uit te sluiten, zeker niet in de groeilanden. Ik ben van mening dat het bedrijf de guidance voor 2010 kan waarmaken. Het advies opbouwen en het koersdoel van 37 euro blijven gehandhaafd."

Het voornaamste productgamma is Apiserum, een lokaal zeer bekend merk voedingssupplementen op basis van Royal Jelly ( Koninginnegelei) en vitamines, dat wordt gebruikt tegen vermoeidheid. Omega Pharma zal na closing de merken en alle productrechten overnemen voor een overnameprijs van iets meer dan 1 x sales. Tevens zal aan 20 gespecialiseerde medewerkers, voornamelijk uit het sales departement van Inibsa, worden aangeboden naar Omega Pharma Spanje over te gaan. Deze acquisitie biedt Omega Pharma verschillende voordelen: - omzetstijging van 7 mio € in Spanje en Portugal - Omega Pharma kan deze omzet onmiddellijk rendabiliseren tot een ebitda-bijdrage van 25% dankzij integratie in de efficiënte lokale organisaties - Uitbreiding van de commerciële organisatie in Spanje met ervaren vertegenwoordigers, die ook aan de andere Omega Pharma-producten toegevoegde waarde kunnen geven - Interessante productformules, die andere voedingssupplementengamma's in de Groep (bvb Davitamon ) kunnen versterken Omega Pharma verwacht deze acquisitie voor jaareinde te kunnen afronden. Jan De Kerpel (KBC Securities): "Meer overnames zijn bij Omega Pharma niet uit te sluiten, zeker niet in de groeilanden. Ik ben van mening dat het bedrijf de guidance voor 2010 kan waarmaken. Het advies opbouwen en het koersdoel van 37 euro blijven gehandhaafd."