IL-6R en zijn receptor IL-6R zijn betrokken bij de pathogenese van verschillende ontstekings- en auto-immuunziekten, waaronder RA. ALX-0061 bindt op een selectieve en krachtige wijze aan IL-6R en heeft een gunstige farmacodynamiek (PD), farmacokinetiek (PK) en veiligheidsprofiel in pre-klinische studies aangetoond.

ALX-0061 bevat albumine voor de verlenging van het halfleven en men is van mening dat dit de doelgerichte toediening van het Nanobody aan het ontstoken weefsel verbetert.

ALX-0061 heeft het potentieel om een waardevolle alternatieve behandeling te worden voor patiënten met reumatoïde artritis en andere ontstekingsziekten.

Jan De Kerpel (KBC Securities): "Binnenkort is er meer nieuws op komst van Ablynx, nieuws dat mogelijk de koers in beweging kan krijgen. Ik blijf koper van het aandeel."

IL-6R en zijn receptor IL-6R zijn betrokken bij de pathogenese van verschillende ontstekings- en auto-immuunziekten, waaronder RA. ALX-0061 bindt op een selectieve en krachtige wijze aan IL-6R en heeft een gunstige farmacodynamiek (PD), farmacokinetiek (PK) en veiligheidsprofiel in pre-klinische studies aangetoond. ALX-0061 bevat albumine voor de verlenging van het halfleven en men is van mening dat dit de doelgerichte toediening van het Nanobody aan het ontstoken weefsel verbetert. ALX-0061 heeft het potentieel om een waardevolle alternatieve behandeling te worden voor patiënten met reumatoïde artritis en andere ontstekingsziekten. Jan De Kerpel (KBC Securities): "Binnenkort is er meer nieuws op komst van Ablynx, nieuws dat mogelijk de koers in beweging kan krijgen. Ik blijf koper van het aandeel."