Voorts is Galapagos gestart met een Fase I klinische studie voor een tweede kandidaat-medicijn, GLPG0778. Voor het bereiken van deze mijlpaal met GLPG0778 ontvangt Galapagos een succesbetaling van €7,4 miljoen van GSK.

De Fase I studie met het eerste kandidaat-medicijn in de alliantie, GLPG0555, laat geen wijzigingen zien in vitale functies of belangrijke laboratoriumwaarden in een periode van 14 opeenvolgende dagen in gezonde vrijwilligers. GLPG0555 werd goed verdragen en er waren geen noemenswaardige bijverschijnselen.

Eind december 2010 is Galapagos gestart met een eerste studie in de mens voor GLPG0778, ook in gezonde vrijwilligers; deze studie loopt in de komende maanden.

Dit tweede kandidaat-medicijn, dat kinase target GT623 remt, heeft in laboratoriumonderzoek en in diermodellen een zeer goede activiteit laten zien en de preklinische ontwikkelingsfase is met succes afgerond.

Jan De Kerpel (KBC Securities): "Er zijn meer mijlpaalbetalingen voor Galagagos op komst in de komende weken. Daarvoor baseren we ons op de financiële guidance die het bedrijf gaf. Ik ben nog steeds koper."

Voorts is Galapagos gestart met een Fase I klinische studie voor een tweede kandidaat-medicijn, GLPG0778. Voor het bereiken van deze mijlpaal met GLPG0778 ontvangt Galapagos een succesbetaling van €7,4 miljoen van GSK. De Fase I studie met het eerste kandidaat-medicijn in de alliantie, GLPG0555, laat geen wijzigingen zien in vitale functies of belangrijke laboratoriumwaarden in een periode van 14 opeenvolgende dagen in gezonde vrijwilligers. GLPG0555 werd goed verdragen en er waren geen noemenswaardige bijverschijnselen. Eind december 2010 is Galapagos gestart met een eerste studie in de mens voor GLPG0778, ook in gezonde vrijwilligers; deze studie loopt in de komende maanden. Dit tweede kandidaat-medicijn, dat kinase target GT623 remt, heeft in laboratoriumonderzoek en in diermodellen een zeer goede activiteit laten zien en de preklinische ontwikkelingsfase is met succes afgerond. Jan De Kerpel (KBC Securities): "Er zijn meer mijlpaalbetalingen voor Galagagos op komst in de komende weken. Daarvoor baseren we ons op de financiële guidance die het bedrijf gaf. Ik ben nog steeds koper."