Pfizer's meest gevorderde anti-TNF-alfa Nanobody, ATN-103, zit momenteel in een Fase II studie in patiënten met reumatoïde artritis (RA). Pfizer heeft de patiëntenrectutering voor de Fase II studie voltooid.

In November 2006 sloot Ablynx een exclusieve onderzoeks- en licentieovereenkomst af met Wyeth, dat door Pfizer werd overgenomen. Als onderdeel van de overeenkomst, bezit Pfizer nu de exclusieve wereldwijde ontwikkelings- en commercialiseringsrechten voor het anti-TNF-alfa Nanobody programma.

Deze overeenkomst heeft een potentiële waarde van $212,5 miljoen in reeds ontvangen en toekomstige mijlpaalbetalingen. Ablynx zal nu in totaal $10 miljoen aan mijlpaalbetalingen hebben ontvangen van Pfizer. Bovendien komt Ablynx in aanmerking om royalty's te ontvangen op de verkoop.

Jan De Kerpel (KBC Securities): 'Ik verwacht meer mijlpaalbetalingen bij Ablynx in de komende weken. Ik blijf koper van het aandeel."

Pfizer's meest gevorderde anti-TNF-alfa Nanobody, ATN-103, zit momenteel in een Fase II studie in patiënten met reumatoïde artritis (RA). Pfizer heeft de patiëntenrectutering voor de Fase II studie voltooid. In November 2006 sloot Ablynx een exclusieve onderzoeks- en licentieovereenkomst af met Wyeth, dat door Pfizer werd overgenomen. Als onderdeel van de overeenkomst, bezit Pfizer nu de exclusieve wereldwijde ontwikkelings- en commercialiseringsrechten voor het anti-TNF-alfa Nanobody programma. Deze overeenkomst heeft een potentiële waarde van $212,5 miljoen in reeds ontvangen en toekomstige mijlpaalbetalingen. Ablynx zal nu in totaal $10 miljoen aan mijlpaalbetalingen hebben ontvangen van Pfizer. Bovendien komt Ablynx in aanmerking om royalty's te ontvangen op de verkoop. Jan De Kerpel (KBC Securities): 'Ik verwacht meer mijlpaalbetalingen bij Ablynx in de komende weken. Ik blijf koper van het aandeel."