UCB kondigde aan dat de onderneming een project heeft

gestart om een eigen biotechnologische-bacteriologische productiefaciliteit te bouwen in Bulle (Zwitserland) om te kunnen voldoen aan de vraag naar haar kernproduct Cimzia® (certoluzimab pegol).

De nieuwe productie-eenheid zou in 2015 operationeel moeten zijn en is goed voor een investering -in twee stappen van EUR 250 miljoen.

"We willen kunnen voldoen aan onze geschatte vraag naar Cimzia® voor 2015 en later. Dit door interne capaciteit toe te voegen aan de bestaande capaciteiten beschikbaar bij onze productiepartners," zegt Michele Antonelli, executive vice president van UCB en hoofd Technical Operations, Quality Assurance en HSE.

"Onze site in Bulle is de juiste en de meest kostenefficiënte locatie om onze eigen biotechnologische productie-eenheid op te richten. Op die manier kunnen we onze productiviteit verder verhogen tegen aantrekkelijke voorwaarden. De nieuwe eenheid zal, samen met de biotechnologische proeffabriek die in Eigenbrakel (België) wordt gebouwd, onze capaciteit om onze toekomstige biologische

producten te leveren, versterken."

Jan De Kerpel (KBC Securities): "Ik wijzig mijn prognoses voor UCB niet, terwijl ook het advies accumulate en het koersdoel van 30 euro gehandhaafd blijven."

UCB kondigde aan dat de onderneming een project heeft gestart om een eigen biotechnologische-bacteriologische productiefaciliteit te bouwen in Bulle (Zwitserland) om te kunnen voldoen aan de vraag naar haar kernproduct Cimzia® (certoluzimab pegol). De nieuwe productie-eenheid zou in 2015 operationeel moeten zijn en is goed voor een investering -in twee stappen van EUR 250 miljoen. "We willen kunnen voldoen aan onze geschatte vraag naar Cimzia® voor 2015 en later. Dit door interne capaciteit toe te voegen aan de bestaande capaciteiten beschikbaar bij onze productiepartners," zegt Michele Antonelli, executive vice president van UCB en hoofd Technical Operations, Quality Assurance en HSE. "Onze site in Bulle is de juiste en de meest kostenefficiënte locatie om onze eigen biotechnologische productie-eenheid op te richten. Op die manier kunnen we onze productiviteit verder verhogen tegen aantrekkelijke voorwaarden. De nieuwe eenheid zal, samen met de biotechnologische proeffabriek die in Eigenbrakel (België) wordt gebouwd, onze capaciteit om onze toekomstige biologische producten te leveren, versterken." Jan De Kerpel (KBC Securities): "Ik wijzig mijn prognoses voor UCB niet, terwijl ook het advies accumulate en het koersdoel van 30 euro gehandhaafd blijven."