De private plaatsing, die op donderdag 2 december 2010 werd aangekondigd, heeft ThromboGenics toegelaten om 2.944.523 nieuwe aandelen (9,99% van de uitstaande aandelen) te plaatsen bij een groep van Belgische en internationale investeerders en qualified institutional buyers in de Verenigde Staten aan een prijs van €19,00 per aandeel, een discount van 3% ten opzichte van de laatste slotkoers.

De nieuwe aandelen worden verwacht te worden toegelaten tot de notering op NYSE Euronext Brussels volgend op hun uitgifte die verwacht wordt plaats te vinden op 8 december 2010.

De nieuwe fondsen zullen gebruikt worden door ThromboGenics:

om de introductie en commercialisering van microplasmine welke het potentieel heeft om de behandeling van ziekten aan de achterkant van het oog te transformeren in de VS en Europa voor te bereiden; voor de verdere uitwerking van haar bedrijfsstrategie; en voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Jan De Kerpel (KBC Securities): "Ik blijf koper van Thrombogenics, met een koersdoel van 25 euro."

De private plaatsing, die op donderdag 2 december 2010 werd aangekondigd, heeft ThromboGenics toegelaten om 2.944.523 nieuwe aandelen (9,99% van de uitstaande aandelen) te plaatsen bij een groep van Belgische en internationale investeerders en qualified institutional buyers in de Verenigde Staten aan een prijs van €19,00 per aandeel, een discount van 3% ten opzichte van de laatste slotkoers. De nieuwe aandelen worden verwacht te worden toegelaten tot de notering op NYSE Euronext Brussels volgend op hun uitgifte die verwacht wordt plaats te vinden op 8 december 2010. De nieuwe fondsen zullen gebruikt worden door ThromboGenics: om de introductie en commercialisering van microplasmine welke het potentieel heeft om de behandeling van ziekten aan de achterkant van het oog te transformeren in de VS en Europa voor te bereiden; voor de verdere uitwerking van haar bedrijfsstrategie; en voor algemene bedrijfsdoeleinden. Jan De Kerpel (KBC Securities): "Ik blijf koper van Thrombogenics, met een koersdoel van 25 euro."