De overeenkomst kadert in de strategie van UCB om het

productienetwerk te optimaliseren, in lijn met de ontwikkeling van de portefeuille, en omvat de productiesites van Monheim en Zwickau in Duitsland en Pianezza in Italië.

De bijna 600 werknemers van de drie betrokken sites zullen hun werk kunnen voortzetten en worden overgedragen aan Aesica.

"De productenportefeuille van UCB is ingrijpend veranderd, waardoor UCB minder behoefte heeft aan een hoge productiecapaciteit voor chemische entiteiten, terwijl haar biotechnologiebehoeften toenemen. Dit nieuwe partnerschap maakt deel uit van de strategie van UCB om haar productienetwerk te optimaliseren en tegelijkertijd de toelevering voor onze producten op lange termijn veilig te stellen en een langdurige toekomst te bieden voor de sites en hun werknemers", aldus CEO Roch Doliveux van UCB.

Jan De Kerpel (KBC Securities): "Ik heb mijn vooruitzichten voor UCB niet gewijzigd. Het advies blijft staan op accumulate, met een koersdoel van 30 euro."

De overeenkomst kadert in de strategie van UCB om het productienetwerk te optimaliseren, in lijn met de ontwikkeling van de portefeuille, en omvat de productiesites van Monheim en Zwickau in Duitsland en Pianezza in Italië. De bijna 600 werknemers van de drie betrokken sites zullen hun werk kunnen voortzetten en worden overgedragen aan Aesica. "De productenportefeuille van UCB is ingrijpend veranderd, waardoor UCB minder behoefte heeft aan een hoge productiecapaciteit voor chemische entiteiten, terwijl haar biotechnologiebehoeften toenemen. Dit nieuwe partnerschap maakt deel uit van de strategie van UCB om haar productienetwerk te optimaliseren en tegelijkertijd de toelevering voor onze producten op lange termijn veilig te stellen en een langdurige toekomst te bieden voor de sites en hun werknemers", aldus CEO Roch Doliveux van UCB. Jan De Kerpel (KBC Securities): "Ik heb mijn vooruitzichten voor UCB niet gewijzigd. Het advies blijft staan op accumulate, met een koersdoel van 30 euro."