TiGenix zal nu in eerste instantie bij de regelgevende agentschappen nagaan in hoeverre het protocol kan aangepast worden om aan de voorwaarden van zowel de Europese als de Amerikaanse studie te voldoen en vervolgens beslissen over de volgende stappen.

Jan De Kerpel (KBC Securities): "Het nieuws kwam als een verrassing. Inmiddels heb ik het uitstel in mijn model verrekend. De kans dat de toestemming er toch nog komt, blijft ongewijzigd op 70%. Ik heb mijn advies voor het aandeel verlaagd tot houden, terwijl het koersdoel wordt gereduceerd van 5 naar 4 euro. Op korte termijn is er geen katalysator meer voor de koers van TiGenix, voor het einde van het jaar zal herfinanciering nodig zijn."

TiGenix zal nu in eerste instantie bij de regelgevende agentschappen nagaan in hoeverre het protocol kan aangepast worden om aan de voorwaarden van zowel de Europese als de Amerikaanse studie te voldoen en vervolgens beslissen over de volgende stappen. Jan De Kerpel (KBC Securities): "Het nieuws kwam als een verrassing. Inmiddels heb ik het uitstel in mijn model verrekend. De kans dat de toestemming er toch nog komt, blijft ongewijzigd op 70%. Ik heb mijn advies voor het aandeel verlaagd tot houden, terwijl het koersdoel wordt gereduceerd van 5 naar 4 euro. Op korte termijn is er geen katalysator meer voor de koers van TiGenix, voor het einde van het jaar zal herfinanciering nodig zijn."