De voorbije 12 maanden waren cruciaal voor ThromboGenics met het behalen van de belangrijkste mijlpaal tot nog toe, de positieve resultaten van twee Fase III studies van ons hoofdproduct ocriplasmine (microplasmine).

De resultaten van deze klinische studies gaven een sterke impuls aan ThromboGenics om uit te groeien tot een succesvolle, winstgevende en volledig geïntegreerde onderneming met focus op innovatieve oftalmologische geneesmiddelen.

De hoogtepunten van 2010 omvatten:

• Positieve resultaten van twee beslissende Fase III studies met ocriplasmine, voor de behandeling van symptomatische vitreomaculaire adhesie (sVMA). Deze studies toonden eveneens aan dat ocriplasmine maculaire gaatjes sluit bij ongeveer 40% van de patiënten.

• TB-402, een innovatief, langwerkend anti-stollingsmiddel, zorgde voor veelbelovende Fase II gegevens in de profylaxe van veneuze trombo-embolie (VTE) na orthopedische chirurgie. TB-402 is een antistof die Factor VIII remt.

• Ontwikkelingspartner Roche kondigde de plannen aan om twee klinische studies te starten in het eerste kwartaal van 2011:

o Fase Ib/II studie met het antikanker geneesmiddel TB-403 (anti-PlGF) in combinatie met Avastin, het antilichaam van Roche, bij patiënten met glioblastoma multiforme (hersentumor) en

o Fase Ib studie met TB-403 in combinatie met sorafenib (Nexavar) bij patiënten met hepatocellulaire kanker (leverkanker).

• Ophaling van €56 miljoen (bruto) door private plaatsing van aandelen in december.

Om zich voor te bereiden op de commercialisering van ocriplasmine in de V.S. en Europa rekruteerde de onderneming tijdens het afgelopen jaar een aantal ervaren managers in Regulatory Affairs en Marketing.

Deze realisaties zorgen ervoor dat ThromboGenics zich in een uitstekende uitgangspositie bevindt om zijn strategische objectieven te bereiken.

Jan De Kerpel (KBC Securities): "We volgen gang van zaken bij Thrombogenics op de voet. Ik heb nog steeds een koopadvies voor het aandeel."

De voorbije 12 maanden waren cruciaal voor ThromboGenics met het behalen van de belangrijkste mijlpaal tot nog toe, de positieve resultaten van twee Fase III studies van ons hoofdproduct ocriplasmine (microplasmine). De resultaten van deze klinische studies gaven een sterke impuls aan ThromboGenics om uit te groeien tot een succesvolle, winstgevende en volledig geïntegreerde onderneming met focus op innovatieve oftalmologische geneesmiddelen. De hoogtepunten van 2010 omvatten: • Positieve resultaten van twee beslissende Fase III studies met ocriplasmine, voor de behandeling van symptomatische vitreomaculaire adhesie (sVMA). Deze studies toonden eveneens aan dat ocriplasmine maculaire gaatjes sluit bij ongeveer 40% van de patiënten. • TB-402, een innovatief, langwerkend anti-stollingsmiddel, zorgde voor veelbelovende Fase II gegevens in de profylaxe van veneuze trombo-embolie (VTE) na orthopedische chirurgie. TB-402 is een antistof die Factor VIII remt. • Ontwikkelingspartner Roche kondigde de plannen aan om twee klinische studies te starten in het eerste kwartaal van 2011: o Fase Ib/II studie met het antikanker geneesmiddel TB-403 (anti-PlGF) in combinatie met Avastin, het antilichaam van Roche, bij patiënten met glioblastoma multiforme (hersentumor) en o Fase Ib studie met TB-403 in combinatie met sorafenib (Nexavar) bij patiënten met hepatocellulaire kanker (leverkanker). • Ophaling van €56 miljoen (bruto) door private plaatsing van aandelen in december. Om zich voor te bereiden op de commercialisering van ocriplasmine in de V.S. en Europa rekruteerde de onderneming tijdens het afgelopen jaar een aantal ervaren managers in Regulatory Affairs en Marketing. Deze realisaties zorgen ervoor dat ThromboGenics zich in een uitstekende uitgangspositie bevindt om zijn strategische objectieven te bereiken. Jan De Kerpel (KBC Securities): "We volgen gang van zaken bij Thrombogenics op de voet. Ik heb nog steeds een koopadvies voor het aandeel."