Pharma Nostra is marktleider in Brazilië met een omzet van circa € 45 miljoen in 2010. De EBITDA-marge van Pharma Nostra bedraagt circa 15%.

De overnamesom voor Pharma Nostra bedraagt circa € 51 miljoen. Bij afronding van de transactie zal ongeveer 60% van de overnamesom worden betaald. Deze betaling is opgebouwd uit een bedrag van € 28 miljoen in contanten en bestaat verder voor € 4 miljoen uit eigen aandelen.

Hierdoor zal het aantal eigen aandelen van Arseus dalen tot onder de kennisgevingdrempel van 3%. De betaling van de resterende € 19 miljoen zal over een periode van drie tot vijf jaar worden gespreid.

Jan De Kerpel (KBC Securities): "Al tweede Braziliaanse overname voor Arseus. Ik handhaaft een advies accumulate voor het aandeel."

Pharma Nostra is marktleider in Brazilië met een omzet van circa € 45 miljoen in 2010. De EBITDA-marge van Pharma Nostra bedraagt circa 15%. De overnamesom voor Pharma Nostra bedraagt circa € 51 miljoen. Bij afronding van de transactie zal ongeveer 60% van de overnamesom worden betaald. Deze betaling is opgebouwd uit een bedrag van € 28 miljoen in contanten en bestaat verder voor € 4 miljoen uit eigen aandelen. Hierdoor zal het aantal eigen aandelen van Arseus dalen tot onder de kennisgevingdrempel van 3%. De betaling van de resterende € 19 miljoen zal over een periode van drie tot vijf jaar worden gespreid. Jan De Kerpel (KBC Securities): "Al tweede Braziliaanse overname voor Arseus. Ik handhaaft een advies accumulate voor het aandeel."